latinica  ћирилица
13/05/2020 |  17:11 ⇒ 17:29 | Аутор: Агенције

Егзит послао поруку заједништва (ВИДЕО)

Егзит тим са популарним глумцима и музичарима са Петроварадинске тврђаве послао је цијелом свијету поруку јединства под слоганом "We Come 1".
Егзит послао поруку под слоганом "We come 1" - Фото: илустрација
Егзит послао поруку под слоганом "We come 1"Фото: илустрација

У складу са мјерама предострожности, на овом догађају окупило се 50 људи, а међу њима су били и Виктор Савић, Марко Настић, Бојан Перић и други.

- Догађај није био ни концерт ни журка, већ скуп за слање симболичне поруке из Србије у свијет која кроз фотографију из ваздуха поручује да излаз и побједу над пандемијом и свим њеним посљедицама можемо тражити само уједињени - кажу из Егзит тима.

Наслов догађаја "Wе Come 1" инспирисан је истоименом пјесмом култне британске групе Фајтлес, која је 2015. на Егзиту извела један од најзапаженијих концерата у историји фестивала, током којег је позвала на јединство људи из цијелог свијета.

Пет година касније, у потпуно другачијим околностима, окупљени су формирали велики број 1 за фотографију из ваздуха, како би у свијет послали поруку заједништва.

Будући да нису могли да се држе за руке, за повезивање су послужили велики транспаренти на којима су биле исписане вриједности које Егзит промовише од свог оснивања, као што су љубав, слобода, заједништво и бројне друге.

За глумца Бојана Перића порука која се шаље са Петроварадинске тврђаве, увијек је иста, а то је да смо сви једно.

- Порука коју данас шаљемо је порука коју шаљемо сваки пут са тврђаве, а то је да смо заједно и да ширимо љубав. Ми смо живјели Егзит чак и у изолацији, кроз оне снимке који су ишли сваке вечери. Али живот просто мора да се настави и да тече даље - каже Перић.

Из Егзит тима поручују да ће само заједничким радом моћи да се пронађу креативна рјешења, како би поново оживело цијело друштво.

- Окупили смо се да цијелом свијету пошаљемо поруку наде и оптимизма, да побјеђујемо ову кризу ако смо заједно - поручио је оснивач и директор фестивала Душан Ковачевић.

Он је додао да здравствена криза полако остаје иза нас, али да ипак постоји још много потешкоћа, поготово када је у питању манифестациона привреда, која је најтеже погођена епидемиолошком кризом.

- Кад су у питању манифестације, њихова неупитна економска корист заправо је тек на другом мјесту. Иако је само Егзит домаћој економији до сада донио 200 милиона евра, ипак је на првом мјесту улога манифестација да обогаћују људске животе - изјавио је Ковачевић.

Поред уједињености и солидарности, у земљама попут Шпаније, Француске, Холандије и Њјемачке повела се и дискусија о теми шта је живот вриједан живљења, гдје су неке од главних вриједности људских живота дефинисане кроз достојанство и слободу, а с тим се слаже и глумац Виктор Савић.

- Живот није пуко преживљавање и знам који ми је задатак овдје на земљи, а то је да се трудим да будем што бољи човјек. Међутим, да бих био што бољи, и са собом и у односу са другима, морам да будем присутан. Људи су се доста у овој ситуацији накупили страха, изгубили су повјерење негдје и у свој став - поручио је глумац.