latinica  ћирилица
13/05/2020 |  17:12 | Аутор: novosti.rs

Бећковић: Земља се под Миловим режимом одавно провалила

Вирус корона је најновије оружје црногорског режима у борби против СПЦ. Најприје је то оружје зауставило литије, а сада моле Бога да вирус корона потраје да се литије не наставе, изјавио је академик Матија Бећковић.
Матија Бећковић - Фото: РТРС
Матија БећковићФото: РТРС

- Узалуд је Црква поштовала прописане мјере и добијала признања и захвалност од медицинске струке. Најприје је митрополит Амфилохије саслушан у полицији зато што је држао опело Момчилу Кривокапићу, свом најистакнутијем свештенику, стубу Српске цркве у Боки Которској.

Други пут је починио исти злочин сахрањујући најпоштованијег историчара Владимира Јовићевића, који је био и члан Епархијског савјета Митрополије. Јуче је ухапшен епископ Јоаникије и сви свештеници Саборног храма у Никшићу, зато што су прослављали Светог Василија Острошког, на његов дан, у Острогу и у његовом храму - наводи Бећковић.

Он каже да су клирици у Никшићу ухапшени и осуђени по мраку, у једином суду на свијету који ради ноћу.

- Тим безакоњем неће наудити ни владици Јоаникију, украсу Српске цркве, ни његовим свештеницима, већ ће их украсити новим трновим вијенцима на црногорској Голготи. Овим хапшењем режим неће наудити ни себи, јер се земља под њима одавно провалила.

На референдуму се није гласало за обнову црногорске државе, јер је Црна Гора држава већ била. Гласало се и изгласало против Србије. Борба против ње траје, а највећи непријатељи су Срби у Црној Гори и њихова црква, једина институција коју имају - поручује Бећковић.