latinica  ћирилица
18/05/2020 |  11:29 ⇒ 11:34 | Аутор: СРНА

Добој: У априлу за готово 50 одсто мање саобраћајних незгода

На подручју у надлежности Полицијске управе Добој током априла број кривичних дјела смањен је за 34,8 одсто у односу на исти период лани, а мањи је и број саобраћајних незгода, и то за 48,9 одсто, речено је на данашњој конференцији за новинаре представника ове управе.
Добој - Полицијска управа - конференција за новинаре - Фото: СРНА
Добој - Полицијска управа - конференција за новинареФото: СРНА

Начелник Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој Предраг Лазић рекао је да су током априла евидентирана 54 кривична дјела из области општег криминалитета, од чега је 44 разријешено, а најзаступљенија су дјела против имовине којих је било 37.

Лазић је навео да је надлежном тужилаштву поднесено 49 извјештаја против 47 лица, од којих је 21 повратник у извршењу кривичних дјела.

Он је рекао да је извршено и расвијетљено по једно кривично дијело против полног интегритета и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

- Одузето је 124 грама марихуане, 10 грама амфетамин-спида, 11 комада индијске конопље - изјавио је Лазић.

Извршена су и расвијетљена два кривична дијела против безбједности рачунарских података.

У овом периоду евидентирана су два самоубиства, док их је у априлу прошле године било пет.

Према подацима Полицијске управе Добој током априла евидентирано је 45 саобраћајних незгода у којима је смртно страдало једно лице, теже је повријеђено шест, а лакше 18 лица.

Начелник Сектора полиције Јовица Жигић рекао је да је из саобраћаја искључено 31 возило, што је за 71,3 одсто мање него у истом периоду прошле године.

- У посматраном периоду ухапшено је 12 лица који су као учесници у саобраћају затечени у вршењу прекршаја под утицајем алкохола, што је смањење за 76 одсто у односу на исти период прошле године - изјавио је Жигић.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић оцијенио је да је укупна безбједносна ситуација у априлу била задовољавајућа.

Радинковић је издвојио податак да је пет лица из Зеничко-добојског кантона, три пута у Теслићу и два у Добоју током априла, те по једном у Добоју и Дервенти у мају на бензинским пумпама точило гориво у различита возила са неприпадајућим таблицама, а да нису плаћала рачуне.

- Завршавамо документовање тих кривчних дијела за та лица, а по завршетку криминалистичке обраде извјештај ћемо доставити тужилаштву у Добоју - изјавио је Радинковић.