latinica  ћирилица
18/05/2020 |  13:21 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Влада Српске предузела све мјере и заштитила старију популацију (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у свом кабинету, у Бањалуци, са директором Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младеном Милићем и предсједником Удружења пензионера Републике Српске Радом Ракуљем.
Састанак Висковића, Милића и Ракуља - Фото: РТРС
Састанак Висковића, Милића и РакуљаФото: РТРС

Осим тема у вези са даљим унапређењем положаја пензионера у Републици Српској, на данашњем састанку разговарано је и о мјерама Владе Републике Српске у борби против вируса корона, које су се односиле на лица са навршених 65 година живота и старије, саопштено је из Владе Српске.

Истакнуто је да је Влада, у складу са препорукама медицинске струке, предузела наведене мјере, с циљем заштите здравља старије популације која је најугроженија од вируса корона.

Констатовано је да су мјере ограничења и забране кретања за старија лица биле тешке, али да су биле неопходне како би се сачувало здравље наших старијих грађана.

Премијер Вишковић захвалио се пензионерима на разумијевању и одговорном поштивању донесених мјера, чиме су допринијели да буде што мање угрожених и обољелих од болести COVID-19.

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ захвалио је Влади Републике Српске на одговорности и бризи коју је показала према заштити здравља грађана од вируса корона, а посебно заштити здравља пензионера који су најосјетљивија категорија.

Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић истакао је да Фонд, као и до сада, по свим питањима, стоји на располагању Удружењу пензионера Републике Српске.