latinica  ћирилица
18/05/2020 |  13:30 | Аутор: СРНА

Пуповац: Циљ избора мора бити радикалан заокрет у друштву и држави

Предсједник СДСС-а Милорад Пуповац изјавио је данас да распуштање Хрватског сабора и расписивање избора морају имати озбиљан циљ, а то је радикалан заокрет у друштву и држави у низу области у односу на досадашњу ситуацију, укључујући и СДСС-ове партнере у протекле четири године.
Милорад Пуповац - Фото: РТС
Милорад ПуповацФото: РТС

- Ако желимо распустити парламент данас и расписати изборе, онда је неопходно да то распуштање има озбиљан циљ. Озбиљан циљ претпоставља радикалан заокрет у више области у нашем друштву у односу на садашњу ситуацију и све ситуације које су томе претходиле -  рекао је Пуповац новинарима у Сабору.

Он је додао да Хрватска данас излази на изборе у околностима у којима људи ипак могу бирати, не само између тих крајњих полова, већ и нешто што нуди озбиљнију перспективу политике у Хрватској, преносе хрватски медији.

На питање да ли је склонији сарадњи са лијевом или десном опцијом након избора, Пуповац је рекао да још немају прогнозу и није је лако направити.

- Битка за саборске мандате биће врло тијесна и неизвјесна тако да у овом тренутку није захвално прогнозирати. Што се нас тиче, најприје идемо да освојимо мандате које треба да освојимо, профилишемо програм који треба да понудимо бирачима, а након тога ћемо да видимо какве програме нуде остале странке - каже Пуповац.

Он је поручио да на изборе не излази да би некоме доносио политичке поене.

- Превише је оних који на СДСС-у и његовом имену граде своју политичку каријеру и кампању. Будите сигурни да чак и онда када ми стану на најболнији прст на нози, нећете чути од мене изјаву којом ћу им помагати да на нашој позицији и политици граде свој политички успјех и ову земљу још једном уводе у вртлог нетолеранције, мржње и тобожњег домољубља - изјавио је Пуповац.