latinica  ћирилица
18/05/2020 |  15:29 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

У уторак о евентуалном отварању прелаза према Космету

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да ће Кризни штаб за борбу против вируса корона сутра размотрити питање евентуалног отварања административних прелаза између централне Србије и Косова и Метохије.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

- Инсистираћу да се то ријеши што је прије могуће, то нам је у највећем интересу. Видјећемо да сутра то решимо  рекла је Брнабићева новинарима.

Она је навела да је током кризе постојала одређена комуникација са Приштином, те да се Влада Србије трудила да ти односи буду бољи него иначе, у интересу живота и здравља људи.

- Не бих говорила како је Приштина на то реаговала, то није важно, већ како смо ми реаговали и какво смо лице показали. Када смо донирали 1.000 тестова Приштини, нисмо жељели да убирамо политичке поене. То је била још једном пружена рука региону - рекла је Брнабићева.

Према њеним ријечима, у претходна два мјесеца најважније је било сачувати животе и здравље људи.

Брнабићева је рекла да се Србија током цијеле кризе трудила да има добру регионалну сарадњу и да подржи све регионалне партнере, без обзира на разлике и конфронтације, пренијели су београдски медији.

Она је истакла да је Србија у тешким околностима помагала свима у региону кроз континуирани извоз кисеоника, донацију тестова, извоз брашна и осталих прехрамбених производа.