latinica  ћирилица
18/05/2020 |  20:29 ⇒ 19/05/2020 | 10:48 | Аутор: РТРС

Народни посланик Милан Тубин назвао РТРС и АТВ фашистичким

Посланинк СДС-а и предсједник Градског одбора ове странке у Приједору Милан Тубин, који је прошле седмице одбио да да изјаву за прилог о страначком састанку након којег је градоначелник Приједора отишао у самоизолацију, коментар је дао за БН телевизију.
Милан Тубин - Фото: РТРС
Милан ТубинФото: РТРС

Иако је на позив новинарке РТРС-а галамећи спустио слушалицу, за БН је изнио страховите квалификације на рачун РТРС и АТВ, таргетирајући тако све запослене.

Он је у изјави, коју је два пута емитовала у својим информативним емисијама БН телевизија РТРС и АТВ назвао фашистичким.

Уређивачки колегијум Радио-телевизије Републике Српске најоштрије осуђује увредљиве и хушкачке квалификације које је на рачун РТРС-а изнио предсједник Градског одбора СДС-а Милан Тубин.

Наиме, он је у програму БН телевизије назвао РТРС режимском и фашистичком због чега ће РТРС тужити Милана Тубина. Такође, РТРС позива руководство Српске демократске странке да се огради од говора мржње њиховог члана, који је уредно позван да изнесе свој став у прилогу РТРС-а, али је то одбио. Изјаву Милана Тубина сматрамо притиском на уређивачку политику РТРС-а и увреду за све запослене у нашој медијској кући.