latinica  ћирилица
19/05/2020 |  07:45 ⇒ 09:20 | Аутор: СРНА

Промоција кампање "Нити један невезан појас"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић присуствоваће данас у Лакташима промоцији превентивне кампање "Нити један невезан појас".
Везивање појаса (Фото: radiodunav) -
Везивање појаса (Фото: radiodunav)

Ријеч је о активности коју сваке године спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Српске, Агенција за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са јединицама локалне самоуправе.

Промоција ће бити организована у кругу Ауто-мото друштва Лакташи, са почетком у 11.00 часова, најављено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске су навели да ће у оквиру промоције у Лакташима бити организована симулација превртања возила и утицај безбједносног појаса на тијело путника и мале дјеце у ауто-сједалици.

- Ауто-мото савез Српске и ауто-мото друштва ће у оквиру наведене кампање, од сутра до 20. јуна, на подручју цијеле Републике Српске спроводити анонимно истраживање употребе безбједносних појасева код корисника возила и њихових ставова о употреби појасева -  саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.