latinica  ћирилица
19/05/2020 |  11:33 | Аутор: СРНА

Сарајлија: Обдукцију урадити у Републици Српској

Тужилаштво Кантона Сарајево наредило је обдукцију тијела Адвије Канлић, преминуле прије скоро два мјесеца од посљедица вируса корона, и она би требала бити извршена у Заводу за судску медицину Републике Српске.
Влада Кантона Сарајево (фото: zurnal.info/novost) -
Влада Кантона Сарајево (фото: zurnal.info/novost)

Главни тужилац Кантона Сарајево Сабина Сарајлија рекла је да је Тужилаштво издало наредбу да се изврши обдукција Канлићеве и покушало у институцијама Кантона Сарајево и Федерације БиХ видјети гдје се може обдукција урадити, преносе федерални медији.

- У међувремену су прибавили и мишљење из Републике Српске и радимо на томе да се обдукција повјери институту у Републици Српској - рекла је она одговарајући на питања посланика Скупштине Кантона Сарајево.

На обдукцију тијела Адвије Канлић из сарајевског насеља Храсница, која је била заражена вирусом корона, чека се већ 55 дана.

Њено тијело још није укопано, а породица тражи помоћ надлежних институција.

Институт за судску медицину Медицинског факултета није поступио према наредби Тужилаштва Кантона Сарајево да изврши обдукцију тијела 52-годишње Канлићеве, која је 24. марта преминула од, како је тада речено, посљедица вируса корона.