latinica  ћирилица
19/05/2020 |  12:51 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

ФБиХ: Од 900 тестираних, пет позитивних случајева

На подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ током протекла 24 часа на вирус корона тестирано је 900 лица, од којих је пет позитивних, изјавио је члан Кризног штаба федералног Министарства здравства Горан Черкез.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Он је навео да је у ФБиХ укупно 1.009 позитивних случајева на вирус корона, те додао да је до сада тестирано више од 30.712 лица.

- Од вируса корона опоравило се 848 лица, а у посљедња 24 часа њих 44. Стање у БиХ је под контролом. Епидемиолошка ситуација је стабилна. Имамо 25 пацијената позитивних у болницама. Нико није на респиратору - рекао је Черкез на конференцији за новинаре.

Он је додао да се тренутно разматрају мјере које ће бити уведене након отварања границе, те напоменуо да неће бити исте за све земље.

- Није исто из Италије или из неке друге земље гдје је нормализовано стање. Имаћемо још пар састанака. Приједлог је да до 3. јуна на снази остану и мјере самоизолације. Оне су веома потребне да бисмо одржали ово стање - каже Черкез.

Говорећи о отварању наргила барова, Черкез је истакао да још није вријеме за то јер је наргила штетна за организам који је осјетљив.

Према његовим ријечима, наргила барови могу радити као кафе барови.