latinica  ћирилица
19/05/2020 |  13:29 | Аутор: Б92

Ненадић се враћа у репрезентацију Србије

Један од најбољих европских рукометаша Петар Ненадић вратиће се у репрезентацију Србије, након што је Тони Ђерона преузео "орлове" од Ненада Перуничића.
Петар Ненадић (Фото: http://www.mojacrvenazvezda.net) -
Петар Ненадић (Фото: http://www.mojacrvenazvezda.net)

Ненадић је раније говорио како се неће враћати у селекцију све док се не догоде неке промјене, а чини се како би долазак шпанског стручњака могао да буде окидач за позитивне ствари у српском рукомету.

- Коначно је дошло до правих промјена. У размишљању, свему генерално, биће нова филозофија рукомета. Уколико будем у плановима и визији селектора одазваћу се. Физички се осјећам добро. Немам толико година да сам при крају каријере и ако се уклапам радо ћу бити на располагању. Да ли двије или још три године, докле год будем могао - рекао је Ненадић за Б92.

Ипак, нагласио је да ће од огромног значаја бити то да ће Ђерона испуни обећања која је дао, јер сам долазак на клупу репрезентације не гарантује успјех.

- Оно што је најважније, сваки тренер захтијева вријеме, стрпљење и подршку Савеза, јавности. Да се направи коначно позитивна атмосфера. Није важно да ли ћу се ја вратити, то послије годину дана неће никоме бити интересантно, него шта даље. Неопходно је размишљати о наредних пет или шест година. Гледам много шире, не само сениорску репрезентацију, већ све млађе генерације. Наше категорије су биле запажене у Европи, то су пролазне станице, губе се играчи и таленти. Ђерона размишља нормално и исправно, не игра само сениорска репрезентација, већ систем са јуниорском, кадетском и млађим. То је поента свега - закључио је Ненадић.