latinica  ћирилица
19/05/2020 |  14:17 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Од вируса корона обољело 11 припадника Оружаних снага, двоје и даље позитивно

Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић рекао је данас у Сарајеву да је до сада 11 припадника тог министарства и Оружаних снага БиХ обољело од вируса корона, те да их је двоје и даље позитивно, саопштено је из ресорног министарства.
Оружане снаге БиХ - Фото: РТРС
Оружане снаге БиХФото: РТРС

Поџић је у разговору са командантом Штаба НАТО-а у Сарајеву бригадним генералом Вилијамом Едвардсом навео да се осам припадника Министарства одбране у Савјету министара и Оружаних снага опоравило од вируса корона, а да је једна особа умрла.

- Учествовање Оружаних снага БиХ у операцијама подршке миру у Авганистану, Малију, Конгу и Средњоафричкој Републици нормално се настављају и нико од припадника није заражен - истакао је Поџић.

Он је захвалио Едвардсу за недавне донације у заштитној опреми, као и земљама чланицама НАТО-а које су своју помоћ БиХ упутиле кроз механизме Евроатлантског координационог центра за одговор на несреће.

Едвардс је изразио саучешће Поџићу због припадника Оружаних снага који је прошле седмице преминуо од заразе вирусом корона.

Он је изразио задовољство због предузетих мјера заштите у Министарству одбране и Оружаним снагама, као и чињеницом да зараза није ушла у касарне, те понудио своју подршку.