latinica  ћирилица
19/05/2020 |  14:28 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Ухапшен припадник Граничне полиције

Полицијски службеници Централне истражне канцеларије Граничне полиције БиХ ухапсили су припадника те полицијске агенције чији су иницијали П.В. и лице Р.М. због сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење људи.

Припадници Централне истражне канцеларије и Мобилне јединице за подршку и контролу при вишеградској Теренској канцеларији Исток јуче су на подручју Фоче зауставили комби којим је управљао П.В, а у којем су затечени држављанин БиХ и држављанин Црне Горе.

- Осим свих проблема с којима се сусреће Гранична полиција БиХ и улагања свих расположивих средстава и људства с циљем пресијецања кријумчарења људи и незаконитих прелазака границе, срамотно је и поражавајуће да у таквим условима и изазовима с којима се интензивно боримо, имамо неодговорне и непрофесионалне појединце који свјесно чине незаконите радње - изјавио је директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић.

Он је нагласио да ће за овакве појединце бити предузете све мјере и санкције, у складу са законом, како се слични случајеви не би поновили, саопштено је из Граничне полиције.

Против ухапшених лица биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу, а држављанин Црне Горе је, уз приједлог за протјеривање, предат службеницима Службе за послове са странцима.