latinica  ћирилица
19/05/2020 |  15:54 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

СНСД неће подржати популистичке измјене Закона о ПДВ-у

Шеф Клуба СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ рекла је да је став те странке о предложеном рјешењу измјена Закона о ПДВ-у јасан и да га неће подржати, будући да о овом приједлогу Влада Републике Српске има негативан став и да ову област треба системски ријешити.
Сњежана Бурсаћ Новаковић - Фото: РТРС
Сњежана Бурсаћ НоваковићФото: РТРС

- Ми не кажемо да не треба интервенисати у цјелокупан систем, али ова предложена измјена није прихватљива ни за Владу Републике Српске, нити за Клуб СНСД-а јер дјелимично неке ствари покушава урадити - навела је Бурсаћева.

Према њеним ријечима, неизвјестан је позитиван исход, а сасвим извјесни многи проблеми у адаптирању и функционисању цијелог система.

Бурсаћева је истакла да су сви клубови странака из Републике Српске у парламенту БиХ добили званичне ставове и мишљења Владе.

- Влада Републике Српске и Министарство финансија Српске не подржавају ово рјешење, а ми смо опредијељени да пратимо њихове ставове - нагласила је Бурсаћева и додала да нису подржали ни хитни поступак, нити ће подржати понуђени законски приједлог.

Она је напоменула да се поставља питање каква се рјешења креирају уколико не постоје усаглашени ставови и договори у цијелој Парламентарној скупштини.

- Исцрпљујемо се на оваквим популистичким потезима - каже Бурсаћева.

Она је додала да ће се и у Дому народа пратити ставови Владе Републике Српске када је ријеч о делегатима из СНСД-а.

- Ми смо тек на почетку кризе која је посљедица пандемије, а подржаћемо оно што владе иницирају и договоре, а то ће бити могуће реализовати и очекивати позитивне ефекте - рекла је Бурсаћева.