latinica  ћирилица
19/05/2020 |  17:47 ⇒ 20/05/2020 | 09:04 | Аутор: РТРС

Тужилаштво БиХ провјерава ко је фалсификовао визе држављанима Пакистана (ВИДЕО)

У Тужилаштву БиХ у раду је предмет, са извјештајем Граничне полиције, а који се односи на наводе о незаконитостима око издавања виза држављанима Пакистана, приликом њиховог доласка у БиХ, потврђено је за РТРС у Тужилаштву.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Поступајући тужилац затражио је да се изврше провјере у БиХ и иностранству, те изузео одређену документацију и Тужилаштво ради на предмету заједно са партнерским полицијским агенцијама.

Подсјећамо, српски члан Предсједништва БиХ и предсједник СНСД-а Милорад Додик, гостујући у емисији Актуелно наше телевизије изјавио је да је амбасадор БиХ у Пакистану фалсификовао улазне визе за Пакистанаце који се налазе у БиХ.

Додик је појаснио како су на недавном састанку у Предсједништву ову информацију изнијели представници Министарства безбједности, нагласивши да Пакистанци који су ушли у БиХ са фалсификованим визама представљају безбједносни проблем.

Он је рекао да подржава идеју депортовања миграната назад у Пакистан, јер сматра да могу направити озбиљан проблем, али да процес коче поједине политике у БиХ које желе да их задрже.

БиХ се суочава са новом безбједносном пријетњом. Наиме, три хиљаде Пакистанаца ушло је у БиХ са визама које је фалсификовао амбасадор БиХ у Пакистану.