latinica  ћирилица
19/05/2020 |  17:59 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Измијењен Правилник о регистрацији возила

Министарство комуникација и транспорта у Савјету министара донијело је Правилник о измјени и допуни Правилника о регистровању возила.

Потреба за доношењем овог правилника јавила се усљед проглашења стања природне или друге несреће на територији БиХ узроковане пандемијом вируса корона, а све како би Министарство помогло грађанима, поштујући све законске одреднице, саопштено је из овог Министарства.

Након што је министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић предложио доношење одлуке о продужењу важења регистрације возила у БиХ за возила која су регистрована у БиХ, а чија је потврда о регистрацији истекла послије 15. марта до 30. априла, која није добила подршку на сједници Савјета министара БиХ одржаној 1. априла, предметна област је уређена кроз измјене Правилника.

У саопштењу је наведено да је због тога у Правилник додат став у којем је наведено да се, за возила чија је регистрација истекла након 16. марта, захтјев за продужење регистрације возила може поднијети најкасније 90 дана од дана престанка стања природне или друге несреће на територији БиХ.

- Уколико се захтјев за продужење регистрације возила не поднесе до рока предвиђеног овим чланом, возило се службено одјављује из евиденције регистрованих возила, а власник је дужан да врати регистарске таблице надлежном органу у року од осам дана - навели су из Министарства.

Правилник о измјени и допуни Правилника о регистровању возила упућен је на објаву у Службени гласник БиХ, а ступа на снагу наредног дана од објављивања.