latinica  ћирилица
19/05/2020 |  18:25 ⇒ 18:26 | Аутор: СРНА

Почела са радом обданишта у Брчком

Сва четири објекта Предшколске установе "Наша дјеца" у Брчком у којима борави 102 дјеце, почела су са радом након два мјесеца паузе због вируса корона, потврдила је директор те установе Јасна Јовичић.
Вртић - Фото: СРНА
ВртићФото: СРНА

Јовичићева је истакла да се запослени придржавају свих епидемиолошких мјера заштите, да је извршена дезинфекција просторија, као и дворишта у сва четири објекта, те да је наставни план и програм прилагођен ванредном стању.

- На улазу у сваки објекат медицинска сестра дјеци мјери тјелесну температуру. Дјеца, затим, дезинфикују одјећу, обућу и руке - рекла је Јовичићева новинарима.

Она је напоменула да је од 11. маја почео упис дјеце у вртиће и да ће трајати до краја мјесеца, те да могу највише примити 120 дјеце која ће боравити у објектима од септембра.

- Од ове године имамо мале измјене, с обзиром на то да смо донијели нови правилник у вези са уписом, али и даље остају исти критеријуми као што су дужина чекања, број дјеце у породици, запосленост оба родитеља, уз одређене погодности за самохране родитеље" -истакла је Јовичићева.

Она је додала да су за дјецу која ове године нису похађала припрему за школу снимили 20 емисија које се емитују сваки радни дан на локалној телевизији, те да се то показало веома успјешно.