latinica  ћирилица
19/05/2020 |  18:44 ⇒ 21:50 | Аутор: РТРС

Бура се не стишава: Бројне осуде изјаве Милана Тубина (ВИДЕО)

И даље се не стишава бура након јучерашње изјаве предсједника приједорског СДС–а Милана Тубина, који је нашу телевизију назвао фашистичком.
Милан Тубин - Фото: РТРС
Милан ТубинФото: РТРС

Из врха ове партије осуде и даље нема. Пажњу јавности већ данима привлаче и тврдње функционера ове странке да је љекар, који је члан ДНС–а, проглашен лажно позитивним на вирус корона и послат у бањалучки Студентски дом. Ове наводе категорично су одбацили у Институту за јавно здравство.

Оптужбе руководства приједорског СДС-а да су тестови на корона вирус лажирани у потпуности су неосноване, истичу из Института за јавно здравство. Поручују да се сви узорци тестирају на исти начин, по тачно одређеним протоколима и лажирање резултата, кажу, једноставно није могуће.

- Тврдња да је нечији налаз лажно позитиван, односно да је неко послат здрав, у било који објекат у коме се налазе заражене особе са собом носи једну огромну тежину, ја се надам да ће те особе које испољавају такву тврдњу да поднесу ту одговорност за те тврдње. Нарочито када је ријеч о здравственом раднику - истакао је Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство.

СДС путем друштвених мрежа тврди да иза свега стоји приједорски СНСД. Из ове странке оптужбе категорично одбацују.

- Ја стварно желим да поручим само једно а то је да ми из приједорског СНСД-а не желимо бити у ријалитију званом СДС-ДНС - поручио је Саша Бурсаћ, предсједник ГО СНСД-а Приједор.

Први човјек приједорског СДС-а Милан Тубин, јуче се обрушио и на нашу медијску кућу, назвавши је, у изјави за БН телевизију, фашистичком. Данас тврди да је све извучено из контекста.

- Ја нисам рекао да су РТРС и АТВ и новинари фашистичка организација, него да би се могло рећи и подвући да је почело ићи у том неком правцу да ни Хитлер није тако прогањао своје политичке противнике - каже Тубин.

Уређивачки колегијум РТРС-а, осудио је увредљиве и хушкачке квалификације на рачун наше медијске куће, а против Тубина је најављена тужба. Говор мржње, за сада, није наишао на осуде врха СДС-а.

- Прочитаћу, уствари саслушаћу изјаву па ћу заузети свој став - навео је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Ово није први пут да Милан Тубин има овакве јавне иступе. Прије неколико мјесеци физички је насрнуо и на предсједника приједорске борачке организације. Тубинову изјаву оштро су осудили и борци.

- Ми знамо шта је фашистички покрет урадио у Коазри и Поткозарју и сад називати такву иснтитуцију таквим погрдним именима мислим да је ван сваке памети - нагласио је Зоран предојевић, предсједник Борачке организације града Приједора.

Од изјаве првог човјека приједорског СДС–а и народног посланика ограђује се и већина одборника ове партије у градском парламенту.