latinica  ћирилица
20/05/2020 |  13:03 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Јасмина Ћосић Дедовић не може представљати БиХ, то је увреда за Србе и Српску (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да је приједлог кандидатуре Јасмине Ћосић Дедовић за судију Међународног кривичног суда у Хагу апсолутно неприхватљив, те да представља омаловажавање не само БиХ, него и самог овог суда.

- Увјерен сам да је на такво мјесто потребно предложити кандидата са високим моралним и професионалним квалитетима, који је између осталог непристрасан и етичан, а што никако не може бити особа која је била дио тима ратног злочинца Насера орића. Зато још једном наглашавам да је оваквим приједлогом увријеђен цијели српски народ, Република Српска, БиХ, али и Међународни кривични суд у Хагу - навео је Додик у писму упућено мминистарки иностраних послова БиХ Бисери Турковић и Високом судском и тужилачком савјету.

Додик је навео да је Ћосић Дедовић "била не само дио одбране злочинца Орића, већ је учествовала и у доношењу срамне пресуде у којој је злочинац Сакиб Халиловић ослобођен по командној одговорности за монструозно обуство невиног дванаесттогодишњег дјечака Слободана Стојановића".