latinica  ћирилица
20/05/2020 |  15:06 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Вукосавље: За основце 60 мини-рачунара и пет рутера

Савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Никола Драговић уручио је данас у Вукосављу 60 мини-рачунара и пет мини-рутера за ученике Основне школе "Алекса Шантић".
Вукосавље - Фото: СРНА
ВукосављеФото: СРНА

Драговић је рекао да је донација рачунарске опреме дио пројекта "1.000 за будућност", који је Министарство покренуло у сарадњи са друштвено одговорним компанијама с циљем набавке 1.000 рачунара за неразвијене општине у Републици Српској, међу којима је и Вукосавље.

- Рачунари су четврте генерације, опремљени су софтверима који ће помоћи ученицима основне школе да начине прве информатичке кораке, те да са наставницима успјешно заврше школу на даљину - навео је Драговић.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић захвалио је Министарству и компанијама М:тел, Ланако и Проинтер за донацију која је изузетно важна за организовање наставе у вријеме епидемије.

- Друштвено одговорном иницијативом, коју је Министарство покренуло за вријеме епидемије, показан је и значај савремених технологија које ће у овом случају помоћи да се не заустави процес образовања - рекао је Ракић.

Директорка школе Весна Пашалић навела је да ће рачунаре добити ученици седмих и осмих разреда.

- Онлајн настава се до сада успјешно реализовала, била је добра сарадња са ученицима, наставницима и родитељима, а са новом опремом ће се лакше реализовати наставни план и програм - истакла је Пашалићева.