latinica  ћирилица
20/05/2020 |  16:46 ⇒ 16:47 | Аутор: СРНА

Брчко: Повољна епидемиолошка ситуација

Епидемиолошка ситуација у Брчко дистрикту је повољна и у плану попуштања мјера требала би да наступи трећа фаза у којој би био дозвољен рад дјечијим играоницама и теретанама у затвореном, рекла је данас шеф Пододјељења брчанске Владе за јавно здравство Анђа Николић.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Николићева је рекла да ће се о овом разматрати данас и сутра на сједници Кризног штаба, те да ће једна од тема бити попуштање мјера приликом преласка границе на прелазу у Брчком.

- Уколико и у наредних дан-два ситуација буде оваква, гледаћемо да идемо на укидање 14 дана самоизолације за наше грађане који долазе из иностранства - рекла је Николићева новинарима након завршетка првог дијела сједнице Скупштине дистрикта.

Посланик СНСД-а у Скупштини Брчко дистрикта Слободанка Ћурчић истакала је да је задовољна радом Кризног штаба, који је, оцијенила је, урадио много у Брчком.

- Кризни штаб је овдје доносио одлуке које су биле исправне. Морало се брзо радити и без асистенције полиције, која се маскимално укључила, не знам да ли би тако било - истакла је Ћурчићева.

Скупштина Брчко дистрикта наставила је у поподневним часовима засједање расправом о проблему набавке ЦТ апарата који брчанском здравству недостаје више од пет година.