latinica  ћирилица
20/05/2020 |  18:58 ⇒ 19:31 | Аутор: Вечерње новости

Шта је Кнежевић испричао у полицији поводом сазнања да се на њега спрема атентат? (ФОТО)

Један од лидера опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић дао је данас исказ у својству грађанина у Центру безбедности Подгорица
Милан Кнежевић и Фљорим Ејупи - Фото: Novosti.rs
Милан Кнежевић и Фљорим ЕјупиФото: Novosti.rs

Један од лидера опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић дао је данас исказ у својству грађанина у Центру безбједности Подгорица, гдје је, како сазнају Новости, поновио да страхује за свој живот и безбједност своје породице, због чега је од Министарства унутрашњих послова недавно и јавно тражио да се њему и члановима његовом обезбјеђења омогући ношење оружја.

- Што се тиче мојих претпоставки о евентуалним налогодавцима атентата на мене, то нећу износити надлежним институцијама, већ сам их саопштио члановима моје породице, конкретно мојој браћи, која ће у случају да дође до атентата на мене предузети даље кораке по нашем договору - рекао је Кнежевић у полицији.

Записник, Фото: Novosti.rs

Он је казао да након свега што су он и чланови његове породице преживјели од стране актуелног режима и правосудних институција у Црној Гори, вјерује у могућност сценарија у ком би био нападнут.

Указао је и да је истог дана када је јавно, на прес конференцији у Скупштини изнио сумње да се припрема атентат на њега, а чланови парламентарног Одбора за безбједност Андрија Мандић, Предраг Булатовић и Небојша Медојевић о томе писмом обавијестили премијера Душка Марковића, од комшије добио информације о непознатом лицу са силиконском маском које се "мотало" близу породичне куће Кнежевића.

Записник, Фото: Novosti.rs

Наиме, супруга комшије Горана Каварића фотографисала је телефоном током ноћи 16. маја маскирано НН лице обучено у кожну јакну, које се, према ријечима које је пренијела свом мужу, а он Кнежевићу, "понашало чудно, као да истражује терен".

- Комшија Каварић ми је рекао да се ово лице, након што је обишло двориште њихове куће, упутило у правцу жељезничке станице "Голубовци", гдје га је на перону чекала још једна особа - рекао је Кнежевић у полицији, напоменувши да је између његове и куће комшије Каварића (које су удаљене око 200 метара) брисан простор, односно да се одатле кућа Кнежевића одлично види.

Записник, Фото: Novosti.rs

Кнежевић је рекао да му није познато ко је Фљорим Ејупи (за кога се спекулише да је ангажован за ликвидацију Кнежевића).

Повезане вијести:

Новости: Српском конзулату у Цириху јављено да је Ејупи добио 400.000 евра да убије Кнежевића