latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:14 ⇒ 16:17 | Аутор: АТВ

Додик о наводном прислушкивању: То је оно што би они у опозицији назвали "перформанс"

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је оно што је рекао синоћ на сједнци Народне скупштине био перформанс.
Додик и Стевандић  (Фото:atvbl.com) -
Додик и Стевандић (Фото:atvbl.com)

- Наравно да је то био дио односа у самој Скупштини. И онај који прислушкује то не оглашава и не саопштава јавно. То је оно што би они у опозицији назвали перформанс или што би се у обичном народу назвало зезање - рекао је Додик.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик водио политичку игру са посланицима Небојшом Вукановићем и Драшком Станивуковићем када је рекао да зна "шта причају посланици опозиције".

Лукач је рекао да се јутрос многи утркују ко ће прије поднијети пријаву против Додика, а да је то већ урадио Милан Тубин, посланик СДС-а, те да се по једном предмету не може водити више судских поступака.

- Можемо да вратимо снимак и да видимо да је то само једна политичка игра. Милорад Додик им "баци им политичку лоптицу" и они се са њом играју данима - рекао је Лукач.

Министар каже да ништа није сакривено од јавности и позвао је скупштински Независни одбор, који има право надзора над радом Министарства унутрашњих послова, да изврши све неопходне провјере.

- Ја одговорно тврдим да нема никаквог прислушкивања, нарочито народних посланика, а ни било кога другог у Српској ко се не бави криминалом и ко није евентуално потенцијални терориста и ко може да угрози Српску. Само у складу са судским одлукама се врше одређене мјере - рекао је Лукач.