latinica  ћирилица
21/05/2020 |  15:18 | Аутор: СРНА

Распуштен Градски одбор ДНС-а у Требињу

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да је данас распуштен Градски одбор ове странке у Требињу и да ће бити формирано повјереништво за овај град, те да нико није искључен из странке.

Нешић је навео да ће у наредном периоду највиши функционери странке посјетити Градску организацију Требиње и договорити се ко ће водити будући градски одбор у том граду.

- Никога нисмо искључили, само смо распустили одбор, те сви остају чланови ДНС, с тим што ће се у овој странци поштовани хијерархија, дисциплина и знаће се ко је за шта задужен и ко је за шта надлежан - рекао је Нешић новинарима у току паузе сједнице Предсједништва странке у Бањалуци.

Он је поновио да Градски одбор Требиње, као ниједна друга локална организација нема надлежност да било кога ишчлањује из ДНС-а, напомињући да је то искључиво надлежност Предсједништва странке.

Нешић је навео да је Предсједништво ДНС-а на данашњој сједници донијело одлуку о наступању на предстојећим локалним изборима у БиХ, који би требало да буду одржани ове године, те да је ова странка потпуно спремна за изборе.

- Видјећемо да ли ће бити обезбијеђена средства да се избори одрже у октобру или ће бити пролонгирано - рекао је Нешић.

Он каже да је Предсједништво странке дало слободу свим локалним организацијама да саме изаберу своје коалиционе партнере, односно да одлуче да ли ће имати кандидате за начелнике или ће подржати кандидата из неке друге политичке опције, водећи рачуна о интересима грађана Републике Српске и ДНС-а.

- Донијели смо одлуку и да формирамо радни одбор у Српцу, који ће у наредном периоду на изборној скупштини формирати нови општински одбор, с обзиром на то да је предсједник овог одбора поднио оставку - рекао је Нешић.