latinica  ћирилица
21/05/2020 |  18:46 | Аутор: Независне

Пјанић одбио ПСЖ

Миралем Пјанић, везни фудбалер Јувентуса и репрезентативац БиХ, према медијским наводима, рекао је Леонарду, спортском директору Пари Сен Жермена, да је једини клуб у који може прећи овог љета Барселона.
Миралем Пјанић - Фото: AFP
Миралем ПјанићФото: AFP

Ову информацију пренио је јуче Ел Мундо Депортиво. Истиче се да је Пјанић јасно дао до знања спортском директору славног клуба да није заинтересован за повратак у Француску, гдје је и почео професионалну каријеру. Француски медији, пак, доносе информацију како ће тридесетогодишњи бх. интернационалац сигурно овог љета промијенити средину, а да су два најозбиљнија кандидата ПСЖ и Барселона. Према таквим наводима, Челси, који је спомињан прошле седмице, потпуно је испао из трке за довођење сјајног везњака.

Пјанић је каријеру почео у француском Мецу, из којег је 2008. године стигао у Олимпик Лион. Након три одличне сезоне прешао је у Рому, а потом у Јувентус. За "стару даму" је одиграо 167 такмичарских утакмица и постигао 22 гола. Освојио је три наслова шампиона Италије, два Купа и један Суперкуп. У дресу репрезентације БиХ наступио је 92 пута и постигао 15 голова.

Пјанић је, према тврдњама медија из Шпаније и Италије, још прије седам дана договорио са Барселоном услове преласка. Касније су се и представници два клуба начелно договорили, али посао стопира одбијање фудбалера Барселоне Артура да пређе у Јувентус као дио трансфера.