latinica  ћирилица
21/05/2020 |  19:01 | Аутор: РТРС

"Милан Младеновић" конкурс за награду од 1. јуна

Овогодишњи конкурс за награду "Милан Младеновић", за музичко дјело од изузетне умјетничке вриједности, биће отворен од 1. до 30. јуна, саопштили су организатори.

Награда је установљена са циљем да се подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене Милановој умјетничкој заоставштини и додјељује се дјелу које је својим садржајем и насловом у складу са достојанством Младеновићевог дјела, наводе организатори.

Прошле године 21. септембра, на дан рођења славног музичара, први лауреат био је бенд Артан Лили.

- Потрудили смо се да нам актуелна ситуација не ремети планове. Оно што је у овом тренутку битно је да знате да право да конкуришу имају аутори из свих бивших југословенских република са музичким дјелом на неком од језика који се говоре на територији тих република - поручују организатори.

Дјела којима се конкурише за награду морају бити објављена између 30. јуна 2019. и 30. јуна 2020. године, што подразумијева да су трајно приступачна јавности путем носача звука или платформи за дигиталну дистрибуцију.

Пријављивање ће бити могуће на сајту Задужбине Милана Младеновића, док ће додатне информације бити ускоро објављене на њиховој Фејсбук и Инстаграм страници.

Задужбина Милана Младеновића основана је 2019. године са намјером да се сачува ауторска и лична заоставштина музичара, који је оставио неизбрисив траг на домаћој музичкој сцени.