latinica  ћирилица
22/05/2020 |  08:47 ⇒ 08:53 | Аутор: Агенције

Ухапшено седам чланова сплитске наркобанде

Уукупно седам особа ухапшено је јуче у великој акцији полиције и УСКОК-а на подручју Сплита због сумње да су починили бројна кривична дјела, од планирање убиств, до подметања пожара под два локала и трговину дрогом.

У Сплиту су ухапшени припадници злочиначке организације на чијем челу је Деан Мајсторовић, који је преживио два атентата.
На неколико локације у том граду инспектори Службе организованог криминалитета ПУ сплитско-далматинске у координацији с регионалним одјељењем УСКОК-а Сплит претресли су станове након хапшења више особа из криминалног миљеа, пише Слободна Далмација.

Као шефа злочиначке оргнаизације која се бавила паљевинама локала и трговином дрогом привели су Деана Мајсторовића званог Ђиђи, познатог и по старом имену Деан Мартедић.

Теретио се и за трговину 17 килограма марихуане за шта је и одслужио затворску казну. Осим њега, притворени су Лука Буздовачић и Иван Шуњић.

Осим за подметање пожара у сплитским кафићима ие шверц дроге из Словеније, Мајсторовић и остали сумњиче за планирање и организовање убиства једне особе.