latinica  ћирилица
22/05/2020 |  09:48 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

За викенд промјенљиво и нестабилно

У Републици Српској за викенд биће промјенљиво и нестабилно вријеме са кишом и највишом дневном температуром око 20 степени Целзијусових.
Промјењиво облачно - Фото: РТРС
Промјењиво облачноФото: РТРС

Сутра ујутро биће претежно ведро на југу и југозападу, а у осталим предјелима умјерено облачно. Током дана ће бити промјенљиво облачно, уз сунчане периоде.

Послије подне биће нестабилно уз пролазно слабу кишу или пљускове у Сарајевско-романијској регији и мјестимично у Крајини. У ноћи са суботе на недјељу хладан фронт са сјевера донијеће кишу прво у тим предјелима, па даље ка југу, уз пад температуре.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјеверозападни.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 14, у вишим предјелима од шест, а дневна од 14 до 20, те на сјеверу до 26 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

У недјељу, 24. маја, ујутру биће облачно, са кишом у централним, а прије подне и у јужним предјелима. До поднева ће се разведрити у сјеверној половини земље, на југу уз кишу и пљускове мјестимично. Касније послије подне очекује се разведравање на југу, уз сунчано вријеме у цијелој земљи.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 13, у вишим предјелима од пет, на југу око 16, а дневна температура ваздуха од девет до 15, на сјеверу и југу око 20 степени Целзијусових.

У понедјељак, 25. маја, ујутро на сјеверу и југу биће ведро, у централним крајевима умјерено облачно.

Око поднева очекује се повећања облачности уз мјестимично слабу кишу и пљускове, а од централних крајева ка југу, уз сунчане периоде. Касније послије подне очекује се мјестимично пролазна слаба киша и на сјеверу, док ће увече доћи до повећања облачности на истоку, уз краће пљускове.

Јутарња температура ваздуха биће од осам до 13 степени, у вишим предјелима од пет, те на југу и сјеверу око 15 степени, а дневна температура ваздуха од 12 до 18, на сјеверу и југу око 23 степена Целзијусова.