latinica  ћирилица
22/05/2020 |  12:16 ⇒ 12:44 | Аутор: СРНА

Вучић: Љекари и сестре хероји отаџбине

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће медицински радници, који су били ангажовани у ковид-болницама заувијек остати хероји отаџбине.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

Вучић је данас организовао пријем за љекаре, медицинске сестре и техничаре који су били ангажовани у ковид-болницама и захвалио им се за њихов рад и пожртвовање.

- Драги лекари, медицинске сестре, ви који сте из целе Србије дошли овде, ви ћете заувек остати јунаци наше земље, хероји наше отаџбине, који су се борили и радили нешто што нико други није могао да уради. То су били дани ваших мука, али који ће остати запамћени у историји као дани ваше славе и подвига - рекао је Вучић.

Предсједник Србије је обећао да ће држава улагати више новца у здраство, стварати боље услове рада, нове болнице и сигурност, као и веће плате медицинским радницима прије краја године како не би "маштали да одлазе у друге земље".

Вучић је посебно истакао важност жена које су одржавале хигијену у болницама и, како је навео, у најтежим условима чистиле и чувале болнице од инфекције и захвалио им за бригу.

Он је најавио да ће за Видовдан један број медицинских радника одликовати највишим знамењима и орденима Републике Србије јер хоће да се види колико поштовање држава Србија придаје својим медицинским радницима и њиховој љубави према грађанима и држави.

Директор Клинике за инфективне и тропске болести у Београду Горан Стевановић захвалио је свима који су помогли здравственом систему да се прилагоди на овако изузетну ситуацију каква је епидемија новог вируса корона и истакао да инфектолошка служба никада као сада није имала подршку комплетне државе.

- Назиремо крај епидемији, али још морамо бити опрезни. Надам се да ћемо успешно да је приведемо крају. Мислим да смо урадили велики посао, велики број живота је спашен, а најважније је што смо спречили неконтролисано ширење заразе  поручио је Стевановић.