latinica  ћирилица
22/05/2020 |  13:29 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Калинић: "Вербални излет" са прислушкивањем - страх опозиције од новог "Викиликса"

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Драган Калинић изјавио је Срни да је "вербални излет српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у вези са прислушкивањем опозиције иронична опаска на политичку импотентност и конфузију у редовима опозиционих политичара у Српској".
Драган Калинић - Фото: РТРС
Драган КалинићФото: РТРС

- Да је то заиста тако најбоље говори халабука која се дигла о овом догађају и хистерични испади ових који су се осјетили прозваним. Питам се због чега? Мислим да је ту најмање ријеч о ономе што се зове угрожавање личних права и слобода и заштити приватности - истакао је Калинић.

Он је оцијенио да ће "прије бити да је ријеч о страху да их неки нови 'Викиликс' не нађе са рукама дубоко у меду и то тамо гдје су најмање очекивали".

- Зато су изјаве /Младена/ Иванића, /Мирка/ Шаровића и компаније врхунац лицемјерја и политичког безобразлука. Коме ће они доказати да су моралне вертикале када и птице на грани знају да су на дневној вези са иностраним канцеларијама различитог профила од којих добијају усмјерења. И то због тога јер су сами неспособни да артикулишу било какву алтернативну политику садашњој власти - нагласио је Калинић.

Уосталом, навео је он, ко може поуздано да тврди да они заједнички не прислушкују и Додика и његове коалиционе партнере и шта ће бити ако се то заиста открије.

- А они нека покушају да заиста докажу да их садашња власт прислушкује. Гдје су транскрипти, гдје су ти свједоци!? Дакле, боље им је да се окану ћорава посла, јер сам на својој кожи својевремено осјетио како је то узалудан труд, и нека покушају конструктивно допринијети да као народ и као земља изађемо из ових невоља у које нас је довела пандемија - закључио је Калинић.