latinica  ћирилица
24/05/2020 |  12:14 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

"Енергетска ефикасност" у зворничком Техничком центру

У зворничком Техничком школском центру почела је друга фаза пројекта "Енергетска ефикасност". Биће урађена изолација и уређена фасада на сјеверној и западној страни школске зграде. Пројекат финансира Град Зворник.

Пандемија вируса корона није утицала на надлежне у Техничком школском центру да наставе пројекат који су почели прије шест година. Он ће омогућити да спољашњост објекта буде комплетно реновирана имајући у виду да је прије двије године урађена фасада на источној и јужној страни објекта.

- Завршићемо комплетно пројекат утопљавања школе. Прошле зиме смо имали тај проблем да је на једној страни школе било изузетно топло, док друга страна није била толико утопљена, па није било неких значајних уштеда у потрошњи енергије за гријање. Већ сљедеће сезоне очекујем да ће уштеда бити и до 30 одсто - истакао је Горан Грујић, директор Техничког школског центра Зворник.

Предвиђено је да радови буду завршени до половине јуна. Осим што ће омогућити значајне енергетске уштеде, биће створени и бољи услови за похађање наставе ученика и за рад запослених. Улагање у образовање један је од приоритета Градске управе.

- Ту нам је подршку дао и члан Предсједништва господин Додик, захвални смо на томе. Довољно се ради. Можда у условима у којима живимо и превише. Тренутно су инвестиције у инфраструктуру нашег Града у износу од два наша годишња буџета - напоменуо је Зоран Стевановић, градоначелник Зворника.

Како би спремно дочекали почетак нове школске године распуст ће бити искоришћен и да се окрече учионице и опреме поједини кабинети.