latinica  ћирилица
24/05/2020 |  15:25 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Градоначелник Бањалуке честитао Рамазански бајрам (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу, имамима, вјерницима и суграђанима са жељом да га проведу у здрављу, миру и радости са породицама и пријатељима.
Игор Радојичић (Фото: facebook/Grad Banja Luka) -
Игор Радојичић (Фото: facebook/Grad Banja Luka)

- Ове године празнике славимо у вријеме великих изазова, које тако треба и посматрати; као још један начин искушења, јачања воље и свијести о значају пажње једних према другима, солидарности и љубави човјека према човјеку - навео је Радојичић у честитки.

Он је истакао да је овај празник прилика да се у друштву, богатом различитостима, још једном потврди и промовише трајна опредијељеност ка истинским вриједностима, међусобном разумијевању и поштовању с циљем боље и просперитетније будућности.

- Желим да Вам овај велики празник, као и дани који долазе, буду испуњени доброчинством и толеранцијом - поручио је Радојичић.

Вјерници исламске вјероисповијести у БиХ и широм свијета данас дочекују Рамазански бајрам, којим се обиљежава крај рамазана, односно мјесеца поста.