latinica  ћирилица
25/05/2020 |  09:19 ⇒ 10:31 | Аутор: Агенције

Нови Зеланд: Земљотрес током премијеркиног обраћања (ВИДЕО)

У вријеме када је земљотрес јачине 5,6 степени погодио Велингтон, премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн уживо је давала интервју телевизији Њузхаб.

Камера је тако забиљежила њену реакцију током потреса.

Она је прекинула водитеља Рајана Бриџа и објаснила шта се управо дешава у згради парламента у Велингтону, у којој се налазила, преноси АП.

- Чини се да имамо земљотрес, Рајане. Добро се дрма, видите ствари које се тресу иза мене - рекла је изненађена Ардерн, која се потом брзо сабрала и наставила интервју.

Рекла је да је на сигурном мјесту и да изнад ње нема висећих рефлектора, с обзиром на то да је била у једној конгресној сали.

Ардерн, која је успјешно предводила борбу против корона вируса на Новом Зеланду, изјавила је касније да јој је у тренутку када је осјетила земљотрес кроз главу прошла мисао: "Да ли се шалиш?"

Земљотрес јачине 5,6 степени погодио је подручје Велингтона синоћ око 20 сати по нашем времену, а епицентар се налазио око 90 километара сјеверно од града.

Земљотрес се осјетио широм земље, али за сада нема информација о повријеђенима или материјалној штети.

Нови Зеланд лежи на Ватреном прстену, великом прстенастом подручју око Пацифика које карактерише велика сезимолошка и вулканска активност.