latinica  ћирилица
25/05/2020 |  14:03 ⇒ 14:29 | Аутор: Б92

Званично - Звезда у Евролиги, Партизан у Еврокупу

Челници Евролиге су одлучили да састав тог такмичења у сезони 2020/21 буде исти као и у претходној.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

То значи да ће кошаркаши Црвене звезде поново играти у елитном такмичењу, а Партизан у Еврокупу.

На састанку је одлучено да су тимови који ће играти Евролигу АЛБА берлин, Анадолу Ефес, Армани Милан, Црвена звезда, ЦСКА Москва, Барселона, Бајерн, Фенербахче, Химки, Басконија, Макаби, Олимпијакос, Панатиникос, Реал, Валенсија, Жалгирис, Зенит.

Са друге стране, учешће у Еврокупу наредне сезоне гарантује се свим екипама који су ове обезбиједили ТОП 8, а међу њима је и Партизан.

Друго по квалитету континентално такмичење играће још Монако, Промитеас, Виртус Болоња, Уникаха, Венеција, Уникс Казањ, док ће преосталих 16 учесника "доћи" из националних лига.

Наредна сезона у Евролиги стартоваће 1. октобра, а у Еврокупу дан раније.

- Без икакве сумње, ово је најтежа одлука коју смо морали да донесемо за 20 година. Због разлога који су ван наше контроле, принуђени смо да прије времена завршимо најзанимљивију и најуспјешнију сезону у европској кошарци. Одлука долази након два и по мјесеца током којих су клубови покушавали на све начине да пронађу начин да се сезона заврши и због клубова и због навијача чија нас страст покреће. Зато смо због ове тешке одлуке веома тужни. И поред тога, подаци показују колико су наши навијачи значајни за све нас и то нас мотивише да им пружимо још бољу сезону 2020/21. Јасно је да смо имали много мотива да сезона буде настављена. У овој ситуацији смо ипак морали да ставимо на прво мјесто здравље и животе људи, играча, тренера, судија, клубова, њихових породица... Остајемо вјерни својим вриједностима - наводи се између осталог у саопштењу.