latinica  ћирилица
25/05/2020 |  15:13 ⇒ 21:08 | Аутор: РТРС

У уторак нестабилно са кишом и пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује веома нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и могућим локалним непогодама с градом, осим југа гдје ће бити претежно сунчано, суво и топло.

Јутро ће бит промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, док ће у пријеподневним часовима доћи до новог наоблачења, које ће условити јаче грмљавинске процесе и нестабилности на сјеверу, која ће се премјештати према централном појасу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана се очекује честа киша с пљусковима и грмљавиним и условима за локалне непогоде праћене јаким вјетром и појавом суградице и града.

У вечерњим часовима могући су локални пљускови на истоку и сјевероистоку, у осталим предјелима суво, док ће на југу бити претежно суво и вјетровито, уз малу вјероватноћу за локалне пљускове и грмљавину.

Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине, сјеверног смјера, а у Херцеговини умјерено јака бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од 11 до 19 степени, на југу до 22 степена Цезијусова.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница два, Чемерно, Калиновик и Хан Пијесак 12, Гацко и Соколац 14, Невесиње 15, Мраковица, Сарајево и Тузла 16, Сребреница и Ливно 17, Мркоњић Град, Фоча, Рудо и Бијељина 18, Вишеград и Дрвар 19, Зворник, Србац и Добој 20, Билећа 21, Бањалука, Бихаћ и Широки Бријег 22, Нови Град, Приједор, Требиње, Столац и Груде 23, Мостар и Неум 24 степена Целзијусова.