latinica  ћирилица
25/05/2020 |  19:56 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Бијељина: Инцидент на паркингу градског стадиона кулминација свих немилих догађаја (ВИДЕО)

Kризни штаб Бијељине у току пандемије два пута је доносио одлуке о затварању градског стадиона за рекреативце. Након инцидента у којем је нападнут тренер ФK Радник Славко Петровић надлежни органи најављују трајно затварање стадиона за грађане који нису спортисти, односно чланови неког од градских клубова. Посљедњи инцидент на паркингу градског стадиона био је кулминација свих немилих догађаја око бијељинског спортског објекта.
Инцидент на стадиону - Фото: РТРС
Инцидент на стадионуФото: РТРС

Напад на Славка Петровића, тренера ФK Радник осудили су сви добронамјерни људи у Семберији, спортисти у региону и многе домаће и иностране спортске институције. Руководство клуба стало је иза свог тренера и његове намјере да не одустане тражења правде.

- Што се тиче закона и процедура морају се испоштовати и то ћемо стриктно тражити од свих органа - рекао је Предраг Јовић замјеник градоначелника и предсједник Скупштине ФK Радник.

Петровић не одустаје од тражења казне за лице које га је напало у кругу објекта гдје је запослен.

- Сада се покушава преко неких људи, да се мени каже, да ја то заборавим, да тај дође да се мени извини. Мени не треба његово извињење , мене нико никад није ударио осим мог оца и то кад сам био мали - навео је Петровић.

Јовић је додао да је Петровић радио 30 година радио у Њемачкој, навикао је на тај систем.

- Навикао је да се поштују правила. Он је такав човјек да је 12 сати на терену , то је невјероватно - навео је Јовић.

Посљедњем инциденту на градском стадиону претходили су други догађаји који су нарушавали спортски амбијент на овом објекту. Одређене спортске структуре због тога су и раније тражиле затварање стадиона за несавјесне појединце.

- Људи доведу псе, копају рупе. Kад је био затворен парк, овдјее славе рођендан, играју на два гола - рекао је Петровић. Јовић додаје - Људи проваљују ограду, сијеку катанце, остављају смеће.

Због свега, надлежни органи најављују доношење одлуке о трајној забрани окупљања на градском стадиону за лица која нису спортисти , односно чланови неког клуба.

- Сигурно ће се ићи у том правцу, јер имају неки други простори у граду гдје рекреативци могу да обаваљају своје потребе - сматра Драган Јевтић управник Градског стадиона.

Посљедња одлука Kризног штаба о забрани окупљања на градском стадиону спроводиће се стриктно, уз надзор бијељинске полиције.