latinica  ћирилица
25/05/2020 |  21:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Нећемо реципрочне мјере, али ни мафијаше из Црне Горе

Србија неће затварати границе за црногорске грађане, као што је то урадила Подгорица за грађане Србије, али ће бити затворена за црногорске мафијаше и криминалне кланове, поручила је премијерка Ана Брнабић, поводом одлуке Црне Горе да за грађане Србије не отвори границу 1. јуна.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Србија, каже премијерка, неће уводити реципрочне мхере, али је истакла да грађани Србије не би требало да иду тамо гдје су непожељни.

Она је за ТВ Пинк рекла да су грађани Србије сада могли да виде да су непожељни у Црној Гори, јер Србија, како је истакла, није лагали да људи умиру од грипа или запаљења плућа, а не од вируса корона.

- Наставићемо и даље да се понашамо одговорно и озбиљно према нашим грађанима и да увијек говоримо истину - рекла је премијерка, иако, како је додала, прави разлог за одлуку Црне Горе да отвори границе за низ земаља, али не и за Србију није у епидемији вируса корона и броју заражених.

Србија, међутим, неће одговарати реципрочним мјерама према црногорским грађанима.

- Нећемо спрјечавати обичним црногорским грађанима да посјете Србију, али хоћемо још снажније и још оштрије спрјечавати улазак црногорских криминалаца и мафијашких кланова из Црне Горе који су деценијама убијали по Србији и терорисали наше грађане - рекла је Брнабић.

Она је истакла да у борби против криминалаца из Црне Горе Србија неће имати милости.

- Овакав однос црногорског премијера послао је јасну поруку грађанима. Замолила бих да грађани што дуже и у већем броју остају у нашој Србији и да ако негдје морају да оду не иду тамо гдје су грађани Србије непожељни - поручила је премијерка, преноси Тањуг.