latinica  ћирилица
25/05/2020 |  22:11 | Аутор: СРНА

Усвојена информација о радовима на граничном прелазу "Враћеновићи"

Влада Црне Горе усвојила је данас информацију о недостајућим средствима за завршетак радова на саобраћајници за потребе заједничког граничног прелаза "Враћеновићи" са БиХ.

- Управа за саобраћај задужена је да изврши хитну набавку за радове предвиђене предмјером и да изврши плаћање извођачу за изведене радове из средстава Капиталног буџета за 2020. годину, до висине 370.000 евра - саопштено је из црногорске Владе.

Из Владе напомињу да уговорена вриједност радова на граничном прелазу износи 1.878.183 евра.

- Изградња објекта почела је 28. фебруара и одвија се у двије фазе. Прва фаза је до 1. јуна, када ће бити створени услови да се након 90 дана од затварања, омогући међугранични саобраћај и промет, а друга фаза до 28. фебруара 2021. године, када је рок за завршетак радова - наведено је у саопштењу.

Црногорска Влада је прихватила информацију о полазним основама за преговоре са Међународном банком за обнову и развој /ИБРД/ за закључење кредитног аранжмана за "Програм интегрисаног развоја коридора ријека Саве и Дрине уз коришћење вишефазног програмског приступа".

У том контексту Влада је као основу за преговоре прихватила Нацрт уговора о зајму између Црне Горе и ИБРД, наводи се у саопштењу.

Влада је донијела одлуке о привременом ослобађању од прибављања визе за држављане Руске Федерације, Јерменије и Казахстана.

- Привремено ослобађање важиће за период од дана укидања привремених мјера којима се забрањује улазак странаца у Црну Гору и међународни саобраћај до 31. октобра - додаје се у саопштењу.