latinica  ћирилица
26/05/2020 |  20:26 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Иза пролонгирања избора стоји велика игра (ВИДЕО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да иза пролонгирања локалних избора стоји велика игра и да се све то дешава синхронизовано.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је поручила да постоји оправдан страх да БиХ може доћи у ситуацију да има "Мостар на цијелој територији у политичком, односно изборном смислу".

- Можемо доћи у ситуацију немогућности одржавања избора. Међутим, овдје је друга ствар у питању. Ово није ситуација да недостаје договор на који начин ће се провести избори. Овдје имате манипулацију до које смо дошли у посљедњем периоду - рекла је она.

Цвијановићева је констатовала да постоји Централна изборна комисија која је изабрана нелегално јер није прошла конкурсну процедуру.

- ЦИК није ушао у фазу потврђивања како је требало да буде након претходних корака. С друге стране, у ЦИК-у имате људе који су политички обојени, који су били функционери или на одређеним позицијама или уз високе функционере политичких партија, а сада су чланови ЦИК-а. То је недопустиво, као и сва ова прича у вези са одгађањем избора - биће у октобру, па неће, биће у новембру и тако даље, па одређене спекулације како локлане и опште изборе треба повезати - рекла је Цвијановићева.

Она је упитала на основу којег закона или на основу којег Устава се то ради.

Цвијановићева је оцијенила да је на дјелу велика манипулација.

- Овдје се само види да они који су ушли у нелегалан избор ЦИК-а уствари иза тога имају лоше намјере и да се веома боје избора и свега онога што би им донио изборни резултат - истакла је Цвијановићева и додала да им одгађање избора неће ништа помоћи.

Цвијановићева је констатовала да је на сцени процес у коме су политике које рјешавају проблеме на локалном и републичком нивоу, као и на нивоу БиХ гдје им је то омогућено, а тамо гдје постоје блокаде проблеми се не могу рјешавати.

- С друге стране, постоји политика која у суштини прибјегава оваквим мјерама, а иза себе нису оставили никакве резултате - закључила је Цвијановићева.