latinica  ћирилица
27/05/2020 |  19:41 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Извршни комитет СНСД-а са представницима изборних јединица (ВИДЕО)

Уз поруку да је СНСД спреман за изборе већ сутра, на сједници Извршног комитета странке са руководствима општинских одбора из Изборне јединице 9 у Фочи, закључено је да је приоритет највеће партије у Српској одржати локалне заједнице, и помоћи њихов опоравак од посљедица насталих током вандредног стања, узрокованог вирусом корона.
Састанак Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора СНСД-а из Изборне јединице седам, (Фoto: СНСД Facebook) -
Састанак Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора СНСД-а из Изборне јединице седам, (Фoto: СНСД Facebook)

Након Фоче, сједница Извршног комитета је и са руководствима општинских одбора из Изборне јединице 7, у Зворнику.

Од инвестиција у развој локалних заједница неће се одустати, 100 милиона марака намијењено је за реконструкцију и санацију магистралних путева у Српској.

Ускоро, почетак изградње хидроелектране Бук Бијела, капиталног пројекта на који се чека дуже од 40 година.

- Обавијестили смо активисте и начелника Фоче да је Влада Србије прије десетак дана прихватила заједничко учешће у реализацији пројекта Бук Бијела и да очекујемо веома брзу операционализацију. Пандемија није оправдање, али из познатих разлога кинески партнери нису ту. Чим се стабилизује, идемо даље - рекао је предсједник СНСД Милорад Додик.

Са Владом Србије договорен је и модалитет сарадње, а уз Бук Бијелу и низ других пројеката у Старој и Источној Херцеговини.

- Ово је регија која у овом моменту има највеће инвестиције, Дабар, Бук Бијела, фабрика цијеви у Фочи, Бистрица. Ова регија има пажњу Владе, као никада до сада - рекао је потпредсједник СНСД Радован Вишковић.

И састанак са активистима СНСД-а и начелницима општина Зворничке регије искориштен је за анализу стања и посљедица насталих због пандемије вируса корона. &хеллип;

- Обавезу коју смо преузели за ову изборну јединицу, ми ћемо са начелницима договорити и испоштовати - рекао је Вишковић и додао да ће заједно са начелницима бити реализовани сви пројекти који иду на добробит грађана који живе на овим просторима - рекао је потпредсједник СНСД Радован Вишковић.

СНСД је за предстојеће локалне изборе високо поставио циљеве, а потпредсједница ове странке Жељка цвијановић оцјењује да јесу достижни.

- У суштини, остаћемо дефинитивно побједничка партија и очекујемо од коалиционих партнера да апсолутно учествују у дефинисаним коалиционим политикама - поручила је потпредсједница СНСД Жељка Цвијановић.

У зворничкој регији СНСД очекује још боље од традиционално добрих резултата, очекујући да ће грађани препознати ефекте досадашњег рада и улагања и локалних заједница и институција Српске.