latinica  ћирилица
28/05/2020 |  08:27 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Источно Ново Сарајево прославља крсну славу и Дан општине

У Храму Светог великомученика Георгија на Вељима данас ће бити служена литургија поводом Спасовдана - крсне славе и Дан општине Источно Ново Сарајево.
Источно Ново Сарајево - Фото: РТРС
Источно Ново СарајевоФото: РТРС

Након литургије биће одржана свечана литија.

У Источном Новом Сарајеву синоћ је одржана свечана Спасовданска академија на којој су општинске повеље додијељене предсједнику Србије Александру Вучићу за допринос и подршку изградњи Трга "Србија" на подручју ове локалне заједнице и постхумо ратном хирургу Миодрагу Лазићу за допринос који је дао у одбрани Републике Српске.

Поводом Спасовдана - крсне славе и Дан општине Источно Ново Сарајево, синоћ је отворена изложба фотографија "Све је стало у један тренутак", које су настале за вријеме епидемије вируса корона, те додијељене награде за најбоље фотографије.

Ћосић је раније рекао Срни да ће средства намијењена за славске свечаности ове године бити усмјерена у програм за подршку привреди.

Он је истакао да Источно Ново Сарајево славу дочекује као једна од најразвијенијих локалних заједница у Републици Српској, која биљежи прилив становника, непрестани инфраструктурни развој, како кроз реализацију јавних инвестиција, тако и кроз релаизацију приватних инвестиција.