latinica  ћирилица
28/05/2020 |  11:40 | Аутор: СРНА

НБА би могла да организује велики плеј-оф у Дизниленду

Најјача свјетска кошаркашка лига НБА могла би да се заврши великим плеј-офом у Дизниленду на Флориди, а на том турниру учествовало би по осам тимова Источне и Западне конференције, плус, евентуално, четири додатна са запада јер је та конфренција по квалитету испред истока.

Телевизијски канал "ЕСПН" преноси да ће руководство НБА у наредна два дана обавити неопходне разговоре са генералним менаџерима и власницима клубова о разним варијацијама наставка НБА лиге, а тренутно су најближи скраћењу сезоне.

НБА ће покушати да прво заврши регуларни дио сезоне, али ако то не буде могуће размишљају о проширеној верзији плеј-офа са 20 учесника.

Идеја је да учествује по осам најбољих тимова са истока и запада, како је и иначе у плеј-офу, а разматра се проширење на још четири тима Западне конференције, која је јача од Источне.

Тако би, осим 16 најбоље рангираних тимова досадашњег дијела сезоне, шансу да се такмиче у Дизниленду добили још и у "Њу Орлеанс", "Портланд, "Сан Антонио" и "Сакраменто", уколико се са тим сложи Источна конференција НБА.

Ако дође до проширеног плеј-офа у Дизниленду, играчи ће бити затворени у хотелима и неће моћи да напусте ту територију, па НБА разматра могућност да дозволи одређеном броју чланова породица играча да буду уз њих у том периоду.

Гледајући табелу, плеј-оф су обезбиједили Милвоки, Торонто, Бостон, Мајами, Индијана, Филаделфија, Бруклин и Орландо на истоку, односно Лос Анђелес /"Лејкерси" и "Клиперси"/, Денвер, Јута, Оклахома, Хјустон, Далас и Мемфис на западу.

За разлику од НБА, у Европи је кошарка прекинута и неће је бити до почетка наредне сезоне на јесен.