latinica  ћирилица
28/05/2020 |  13:00 | Аутор: СРНА

Мајкић: Измјене закона о ПДВ-у - популизам и лицемјерје предлагача

Делегат у Дому народа парламента БиХ Душанка Мајкић рекла је да делегати СНСД-а неће подржати Приједлог закона о допуни Закона о порезу на додату вриједност јер оцјењују да овај закон представља популистички покушај прикупљања предизборних поена с једне, док с друге стране недостаје неопходан став и мишљење Управног одбора Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, што је овај пут предлагач заобишао.

- Сваки пут пред изборе прво на шта се насрће је закон о ПДВ-у, у покушају да се приграби неки глас грађана на изборима. Други разлог је што закон није ишао уобичајеном процедуром - изјавила је Мајкићева данас новинарима у Сарајеву.

Она је навела да је овакво понашање законодавне власти очекивано, те да је приликом доношења Закона о ПДВ-у донесена одлука да је једино Управни одбор УИО БиХ надлежан за промјене тог закона.

- Управни одбор УИО БиХ није видио овај закон. Чуо је за њега из медија - истакла је Мајкићева.

Она је рекла да су у Управном одбору људи који имају знања из области пореза, те да нико од њих није имао могућност да анализира како ће се измјене одразити и на кога.

- Зато данас устане делегат из Клуба СДА и каже то ће бити јако добро за грађане. Имате и друге који кажу да не знају како ће се то одразити. Како можете усвајати нешто што је сасвим нејасно до краја? - упитала је Мајкићева.

Она је оцијенила као лицемјерно да неко грађанима покушава помоћи измјенама Закона о ПДВ-у, а у исто вријеме их "гуши" са 660 милиона КМ средстава Међународног монетарног фонда.

- Није то ни први ни посљедњи пут, али то је лицемјерство оних који предлажу измјене закона о ПДВ-у - навела је Мајкићева.