latinica  ћирилица
29/05/2020 |  11:08 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Приједор: Сједница прекинута због недостатка кворума

Сједница Скупштине града Приједора прекинута је због недостатка кворума.
Скупштина града Приједор - Фото: РТРС
Скупштина града ПриједорФото: РТРС

Предсједник Скупштине града Приједора Мирсад Дуратовић изјавио је да се сједница само одгађа.

- Биће сазвана сједница шефова одборничких клубова гдје ће се покушати усагалсити термин за наставак сједнице - рекао је Дуратовић новинарима у Приједору након што је прекинуо данашње засједање.

Он је најавио да ће испоштовати одредбе Кодекса, према којем одборник који се неоправдано не појави на сједници и не оправда свој изостанак може да се санкционише одбијањем десет до 30 одсто одборничког додатка.

- И то ћу предложити Комисији за избор и именовања, па ћемо покушати увести ред у рад ове скупштине - истакао је Дуратовић.

На питање новинара о иницијативи за његову смјену коју је поднијела натполовична већина, Дуратовић је одговорио да је то демократски процес који се дешава у свакој скупштини.

- Прихватам одлуку скупштинске већине. Уколико буде изгласана, наравно да ћу прихватити и наставити радити као одборник, као и до сада - додао је Дуратовић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Далибор Павловић изјавио је да је већина одоборника из овог клуба дошла на сједницу, поштујући дневни ред и желећи да не стоји све што је њиме предложено.

- Остале колеге са својим легитимним правом нису дошле, из којег разлога не знам, па сједница није могла отпочети - рекао је Павловић.

Почетку данашње сједнице присуствовало је 15 одборника од укупно 31, и то шест од седам одборника СНСД-а, пет самосталних одборника, два одборника ПДП-а, један одборник са листе националних мањина и један одборник ДФ-а, који је и предсједник Скупштине.

Сједници није присуствовало шест одборника ДНС-а, пет одборника СДС-а, три одборника СДА, један одборник СДП БиХ и један одборник СНСД-а који је и потпредсједник Скупштине.