latinica  ћирилица
29/05/2020 |  14:04 | Аутор: РТРС

Акција "Кристал": Поднесен извјештај против седам лица

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у оквиру акције кодног назива "Кристал", поднијели су извјештај против седам лица због постојања сумње да су извршила више кривичних дјела.
МУП Републике Српске (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija) -
МУП Републике Српске (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija)

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да је ријеч о кривичним дјелима организовани криминал у вези са кривичним дјелом међународно навођење на проституцију Кривичног закона БиХ, као и неовлаштена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, навођење на проституцију и недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја Кривичног законика Републике Српске.

Извјештај је поднесен против лица чији су иницијали З.Ћ, С.П, М.Т, Т.М, В.К, Ж.В. и С.Ш.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против Златана Ћука, Синише Перића, Милисава Томића, Тијане Максимовић, Владана Какуће, Жељка Вујића и Слађана Шојића.

Лица су предата у надлежност тужилаштава, која ће у складу са својим надлежностима наставити са њиховим процесуирањем, додаје се у саопштењу.

- Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске настављају рад по овом предмету с циљем утврђивања постојања евентуалних елемената кривичне и прекршајне одговорности других лица која су слободе лишена у оквиру ове акције - наглашава се у саопштењу.

Из МУП-а Српске подсјећају да су полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче реализовали акцију кодног назива "Кристал".

У извршеним претресима у мјесту Суво поље, пронађено је и привремено одузето: 14 пакетића кокаина укупне масе око 46 грама, девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра, те један гасни пиштољ, три панцира, више од 20.000 КМ у различитим валутама, док је слободе лишено 16 лица.