latinica  ћирилица
29/05/2020 |  14:27 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

Колић: Не знам гдје се Солак налази

Адвокат Кадрија Колић, који у предмету "Респиратори" заступа суспендованог директора Федералне управе цивилне заштите Фахрудина Солака, рекао је Срни да не зна гдје се његов брањеник тренутно налази, те да нема информацију да ли ће Тужилаштво БиХ затражити притвор.
Фахрудин Солак (Фото: radiokakanj.com) -
Фахрудин Солак (Фото: radiokakanj.com)

- Ја сам са Солаком био у Агенцији за истраге и заштиту БиХ синоћ до иза поноћи на испитивању, а сада не знам гдје се он налази - рекао је Колић.

Солак, директор фирме "Сребрена малина" Фикрет Хоџић и премијер Федерације БиХ фадил Новалић синоћ су ухапшени и припадници Сипе су их више часова испитивали у вези са афером набавке 100 респиратора из Кине.

Тужилаштво БиХ саопштило је да би се у току дана требало изјаснити о томе да ли је неко од њих или сва тројица осумњичени у овом предмету.

Протеклих седмица Сипа је вршила претресе у ФУЦЗ-у, федералној Влади, Заводу за јавно здравство ФБиХ, те у фирми "Сребрена малина".

Осамдесет респиратора увезено је посредством пољопривредног газдинства "Сребрена малина" у власништву Хоџића које се бави прерадом и конзервирањем воћа и поврћа.

Влада ФБиХ суспендовала је 12. маја Солака са мјеста директора Федералне управе цивилне заштите због афере "Респиратори".