latinica  ћирилица
29/05/2020 |  16:12 | Аутор: СРНА

Од понедјељка поново путнички саобраћај у Жељезницама Српске

Жељезнице Републике Српске у понедјељак, 1. јуна, поново успостављају саобраћај путничких возова по важећем реду вожње уз спровођење мјера заштите, саопштено је из ове компаније.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Из ЖРС-а напомињу да путнички брзи возови на релацији Сарајево-Бихаћ-Сарајево и Сарајево-Бањалука-Сарајево, као и локални путнички ђачки возови Добој - Петрово Ново - Добој, неће саобраћати до даљег.

О почетку саобраћања тих возова јавност ће бити благовремено информисана, наводи се у саопштењу.

Из ЖРС-а наводе да је обавезно спровођење и поштовање мјера превенције и заштите с циљем смањења ризика од ширења вирусне инфекције ковид-19.

Мјере се односе на обавезу дезинфекције обуће и руку при уласку у просторе жељезничких станица и чекаоница, као и употребу маски за лице жељезничког особља и путника.

Исто тако обавезно је физичко растојање између особа од најмање метар, улазак у возове уз обавезно поштовање свих ових упутстава на једна врата.

Приликом распореда путника у возовима, неопходна физичка дистанца је употреба сваког другог сједишта у купеима.

Из ЖРС-а најављују да ће, примјењујући упутства за чишћење и дезинфекцију средстава јавног превоза која је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, свакодневно вршити чишћење, провјетравање и дезинфекцију свих путничких возова, као и станичних објеката.

- Жељезнице Републике Српске позивају путнике на поштовање прописаних мера како би сви корисници жељезничког саобраћаја били сигурни и заштићени током путовања - наводи се у саопштењу.