latinica  ћирилица
29/05/2020 |  17:10 | Аутор: РТРС

Приједлог притвора за седам осумњичених лица у акцији "Кристал"

Тужилаштво БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање једномјесечног притвора за укупно седам осумњичених ухапшених у Сувом Пољу, код Бијељине, у полицијској акцији кодног назива "Кристал".

Из Тужилаштва БиХ наводи се да је мјера притвора предложена за осумњичене Златана Ћука /31/, Милисава Томића /28/, из Бијељине, Синише Перића /34/, рођеног у Тузли, Драгана Какуће /31/, рођеног у Сарајеву, Срђана Шојића /25/, рођеног у Братунцу, Жељка Вујића /36/, из Бијељине, те Тијану Максимовић /28/, рођену у Руми.

Након испитивања осумњичених лица тужилац Одјељења три Тужилаштва БиХ упутиће према Суду БиХ приједлог за одређивање притвора од 30 дана, додаје се у саопштењу.

Из Тужилаштва истичу да су лица лишена слободе у полицијској акцији "Кристал" осумњичена за кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, међународно врбовање ради проституције, кријумчарење људи, омогућавање уживања дроге и неовлаштено држање оружја и муниције.

С обзиром на то да је током истраге утврђено да су држављанке Србије, као и један број осумњичених илегално ушли у БиХ, без спроведеног поступка заштитних мјера од епидемије вируса корона, затражена је тријажа и здравствена провјера лица лишених слободе и доведених у Тужилаштво БиХ, напомиње се у саопштењу.

Тужилаштво БиХ наставља интензиван рад на предмету.

Из МУП-а Српске претходно је саопштено да су полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске реализовали акцију "Кристал".

У извршеним претресима у мјесту Суво Поље, пронађено је и привремено одузето 14 пакетића кокаина укупне масе око 46 грама, девет комада медицинских дрога, девет пиштоља различитог калибра, те гасни пиштољ, три панцира, више од 20.000 КМ у различитим валутама, док је слободе лишено 16 лица.