latinica  ћирилица
29/05/2020 |  19:02 ⇒ 30/05/2020 | 09:40 | Аутор: РТРС

Додик: Српска никада није калкулисала са набавком болнице, сав новац биће враћен (ВИДЕО)

Власт Републике Српске није никада калкулисала у вези са набавком покретне болнице, изјавио је данас члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након што је Републички штаб за ванредне ситуације дао сагласност за раскидање уговора у вези са набавком покретне болнице јер добављач није испунио своје обавезе.
Милорад Додик у Добоју - Фото: РТРС
Милорад Додик у ДобојуФото: РТРС

Додик је истакао да је до прекида уговора дошло због створене атмосфере везане за чињеницу да се нису уважавале веома сложене околности у погледу набавке.

Кризни штаб је раскинуо уговор и све ће се вратити у првобитно стање, нагласио је он.

- Видим да опозиција проглашава ту неке своје побједе. Побједе се остварују на изборима, а не у борбама које опозиција измишља и које воде сами са собом. Они покушавају да покажу да је нешто било проблематично, али сав проблем је у чињеници да су процедуре које смо требали спровести код Агенције за лијекове БиХ биле ужасно споре. Опрема се налазила на царинском терминалу у Градишци, али није могла да се оцарини јер је недостајала сагласност коју Агенција за лијекове није била спремна да да. Због такве ситуације одлучено је да се та болница постави и то онај дио који се могао оцаринити без сагласности Агенције за лијекове у нади да ће остатак болнице стићи - рекао је Додик.

Тај остатак болнице, додаје он, већ неколико седмица није стизао, па су морали повући потез раскида уговора.

- У том раскиду уговора нема никакве штете по Републику Српску. Новац који је био уплаћен биће враћен. За даље ћемо разговарати да ли ћемо ту болницу набавити или нећемо, касније у неком периоду. Али, мислим да је коректно да се ова прича стави ад акта. Они који у томе виде нешто славодобитно, то је њихов проблем - истакао је Додик.