latinica  ћирилица
30/05/2020 |  12:37 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Здравко Чолић данас слави рођендан

Један је од највећих музичких икона некадашње Југославије који и даље својим пјесмама, гласом и појавом изазива буру емоција код публике, Здравко Чолић, данас пуни 69 година.

Скроман, а опет тако шармантан и велики у својој једноставности, учинио је да се с невјероватном лакоћом заљубите у његов лик или дјела.

Данас нема дилеме да људи вјерују у њега, уз његову музику деценијама уназад лијечили су душу. О њему су многи говорили као о феномену, јер он то заиста и јесте. Како ствари стоје, једини је који може да распрода шест узастопних концерата у београдској Арени. Човјек невјероватног гласа, енергије и дјечачког осмијеха који не стари.

Пјевач за све генерације, омиљени код женског дијела публике. Самом појавом изазивао је овације какве се ријетко виђају, али и чујуу.

Срећни што дијелимо животни вијек са живом легендом, у ово доба прошле године уживали смо у трочасовном концерту у Бањалуци. Здравко Чолић с истим жаром изводи и пјева своје највеће хитове, а таквих је више од стотину.

С љубављу и захвалношћу за све стихове, за миловање душе музиком, за спектакуларне концерте, данас славимо овог великог умјетника.